miercuri, 22 aprilie 2009

Sarbatoari si lumina


Diminetiile tarzii si somnul dulce de azi. Vremea friguroasa, ploaie, vant, si aceleasi zile cenusii. Tot azi. Si amintirea sarbatorilor. De ieri si de azi. Sarbatori care mereu au adus ceva special in casa si in suflet. De fiecare data. In fiecare an.

Si totusi, intotdeuna fara ploaie, fara vant si zile cenusii. Sarbatorile mereu au soare. Si caldura. Au promisiuni. Au obiceiuri neintelese dar respectate si pastrate. Au ciocolata, oua, cozonac si iepurasi. Si miros de prajituri. Au prieteni si familie. Au ganduri bune si urari pentru toata lumea. Au vacanta. Si in plus...au dimineti incepute devreme, au plimbari lungi si clipe de implinire, au cadouri frumoase si momente cand poti intelege intr-o secunda ce nu ai inteles in ani de zile. Momente cand esti fericit, si momente de care sti ca iti va fi dor, chiar din clipa in care se desfasoara.

....Dor de lucruri facute impreuna, dor de lucruri neterminate, de lucruri simple si lucruri perfecte.
Si sarbatorile aduc cu ele mereu atmosfera calda, soare, lumina, si nostalgia unui an trecut mult prea repede si prea usor. Si asteptarea altui an..cel putin la fel de frumos, cu cel putin atatea lucuri de inteles, de invatat, de uitat sau de iertat.

Asa ca..Iepurasului mereu i-au placut lumina, caldura, ciocolata, ouale, cozonacii si vacanta la munte...si amintirile calde pe care le lasa mereu in suflet, inainte de plecare, chiar si in zile ploioase si reci.
Si ce conteaza ca a plecat asa repede...oricum mi-a ramas sorele de ieri. Si cel de azi. Si poate si cel de maine...

sursa foto: deviantart.com

2 comentarii:

  1. Asa este. Stiam ca iepurasului ii plac clipele fericite! Cele de ciocolata cu crema de zmeura! Clipele pline de arome fine!
    Nu e important ca a plecat. Conteaza ca a fost aici - si-a impartit fericirea cu noi toti si conteaza ca se va intoarce!
    Muuult soare - si caldura! ( de la cel de azi si de la cel ce va fi maine!)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai greutatea vietii si caldura sufletului fac frumoasa vibratia inimii

    RăspundețiȘtergere