marți, 17 martie 2009

Despre principii, valori si alti demoni


Planurile de viitor. Pentru ca reprezinta o dorinta si multa pasiune canalizata pentru atingerea acelei dorinte. De cele mai multe ori nu se vor realiza, si atunci realitatea e foarte dureroasa.Pierdem foarte mult, mai ales o parte din sufletul nostru.
Atunci apare un demon numit resemnarea, si atingem un punct zero absolut, in care impietrim si suntem inerti la tot ce se intampla in jurul nostru. Pentru ca oricum, din acel punct, nimic nu mai conteaza pentru noi.

Dorintele. Pentru ca sunt doar niste iluzii. Ne dorim ce nu putem avea. Ne dorim ce nu putem fi. Ne dorim ce nu putem realiza. Si atunci vine demonul numit dezamagire. O data cu el, vei inceta sa iti mai doresti ceva, pentru ca iti vei asocia dorintele cu inutilitate si frustrare.

Increderea. In cei din jur. In cei apropiati. In cei iubiti. In ziua de maine. In viitor. Este cel mai inselator demon. Si daca am investit si suflet.. pleaca cu el, o data pentru totdeuna!

Promisiunile. Nu le putem tine, pentru ca nu avem certitudinea ca vom fi in stare. Dar le facem. Doar ca sa amagim. Si ne place sa credem in ele, si ii apreciem pe cei ce le fac. False incurajari.
Si atunci apare cel mai rau demon.... Speranta...pentru ca e ultimul care moare...!

Sursa foto: deviantart.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu