joi, 19 februarie 2009

Locuri cu Povesti


Se spune ca fiecare loc are povestea lui si fiecare moment nemurirea lui.

Asa cum fiecare dimineata incepe cu propria ei povestea. Dimineti pe autostrada, cu viteza, cu muzica tare si vajaitul vantului la geam. Atunci intotdeuna miroase a cafea cumparata din benzinarie, a mare, a vara, a nispit si a vacanta. Sunt dimineti incepute tarziu sau prea devreme, dar cu aceasi senzatie de perfectiune de fiecare data.

Momentele in care ne hotaram spontan " hai la munte" si timpul se dilata in sutele de kilometrii,traversand cele 4 anotimpuri, oriunde puteam ajunge, si oricate locuri puteam vizita. Atunci mirosea a frig si a povesti, spuse intr-o alta lume colorata in verde, sau in aramiu, cu aer curat si rece, cu locuri rurale smulse din trecut, care aduc a certitudine si a senzatia de timp oprit in loc, doar in numele acelor istorii de care stiam ca ne va fi dor, chiar din clipa in care se desfasurau.

Clipele in care ma speriam prea repde si prea usor, locuri in care ma simteam inca prea mica, locuri care ma impietreau, locuri in care mirosea a vacanta, a dimineti devreme, a trecut , a povesti, a restaorante, a iubire, a lipsa de griji, a discutii marunte, a drum, a obiective de vizitat, de fiecare data spontan, de fiecare data altele, a sute de poze, a plimbari lungi, si a entuziasm. Si un parfum de viitor si lucruri inca neincepute.

Si daca timpul ar vorbi, probabil ar spune povesti despre locuri simple, cu o miros de departare si despre drumuri infinit de lungi,
si de fiecate data cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu